לפי הרפואה הסינית, כל מטופלת מאובחנת כמקרה יחיד ומיוחד ו"נתפר" לה טיפול העונה בדיוק על צרכיה, כך גם בתזונה.
לאחר שנעשתה האבחנה, המטופלת תקבל תפריט המותאם אישית למצבה הבריאותי, אורח חייה ומצבה הבריאותי.

הליווי האישי בקליניקה מבטיח שיהיו לך-המטופלת  את הכלים המתאימים גם כשתסיימי את תהליך הירידה במשקל. כך תוכלי לשמור על משקל היעד שלך . במהלך הטיפולים תלמדי מהם הרגלי האכילה המתאימים לגיל המעבר ותתואם לך תוכנית אכילה שתתבסס על סוג הדם שלך, לוח הזמנים שלך והמזונות המועדפים עלייך. לאורך כל התהליך תוענק לך תמיכה טלפונית  שתעזור לך ברגעי משבר  ותבטיח את הצלחתך/

לפי הרפואה הסינית, התזונה מרכיבה חלק חשוב בתהליך הטיפולי ולכן משולבת בכל תהליך טיפולי.
הסינים טוענים כי לתזונה יש השפעה גדולה על מצב הצ'י בגופינו. המונח "'צ'י" מציין את אנרגיית החיים.
אצל אדם בריא זרימת הצ'י תהיה תקינה וחלקה (הצ'י יגיע לכל מקום בגוף ללא הפרעה). אולם, כאשר הזרימה נחלשת או נחסמת
עלולה להופיע בעיה בריאותית באותו באיבר שאליו אמור להגיע המרידאן החסום. לדוגמא, כאשר ישנה חסימה בצ'י הקיבה עלולות להופיע בחילות או הקאות.
 
 הקפדה על כללי התזונה הסינית אינה קלה ואינה מתאימה לאורח החיים המודרני. אולם, ניתן לקחת את הכללים הבסיסיים וליישם אותם בתפריט היומיומי.
 
ברפואה הסינית נהוג לסווג את המאכלים השונים לפי הטמפרטורה והשפעתם על הגוף, לדוגמה: ישנם מזונות מחממים לעומת מזונות מקררים, ישנם מזונות מחזקים לעומת מזונות משלשלים, מזונות היוצרים לחות וליחה, כגון: מוצרי חלב, סוכר ומאפים מקמח לבן ומזונות המגבירים תחושת כאב, כגון: עגבניות, חצילים, תפוחי אדמה.בעזרת הבחנות אלו ניתן להתאים את התזונה למצב הטופלת. התזונה, בדומה לדיקור ולצמחי המרפא, מהווה כלי טיפולי הנועד  להחזיר את הגוף לאיזון ולהקל על תופעות גיל המעבר.  כך, שכל האיברים יתפקדו בהרמוניה בדומה לאופן בו הטבע מתנהל.


לדוגמה, מטופלת הנמצאת בגיל המעבר וסובלת מגלי חום מומלץ שתוסיף לתפריט מזונות מקררים, כגון: חסה, סלרי, מלפפונים, נענע, ותמנע ממזונות מחממים, כגון: זנגביל, בשר, בצל, שום, קינמון.

התזונה הבריאה בגיל המעבר ובכלל, לפי הרפואה הסינית, מוגדרת כנטולת טעמים דומיננטיים ומורכבת ממאכלים טריים (מזונות העונה בלבד) מבושלים קלות. הבישול נועד להקל על איברי מערכת העיכול, הקיבה והטחול, בתפקידם להתמיר את המזון ולהעביר את המרכיבים החיוניים לשאר האיברים.

כל איבר ברפואה הסינית מזוהה עם טעם מסוים: כבד וכיס מרה מזוהים עם הטעם החמוץ, הלב והמעי הדק מזוהים עם הטעם המר, הקיבה והטחול מזוהים עם הטעם המתוק, הריאות והמעי הגס מזוהים עם הטעם החריף והכליות ושלפוחית השתן מזוהים עם הטעם המלוח. צריכה מוגזמת של אחד הטעמים תביא לפגיעה באיבר ואילו תשוקה לטעם מסוים מעידה על חולשה של אותו איבר. לדוגמה, מרבית הנשים בגיל המעבר סובלות מחולשה של העיכול- המתבטאת בתשוקה למתוקים, ומסטגנציה של צ'י הכבד- המתבטאת בסלידה ממזון חמוץ.

מעבר להתאמת התזונה, חשוב להקפיד על הרגלי אכילה נכונים בגיל המעבר. אכילה במרווחי זמן קבועים בסביבה נטולת מתחים ולעיסה איטית של האוכל מסייעת לעיכול נכון. רצוי להימנע ממצבים של רעב או צמא ולהיפך מאכילה ושתיית יתר. מצבים קיצוניים אלו גורמים לעומס יתר על אברי מערכת העיכול בפרט ועל שאר האיברים התלויים באספקה קבועה של צ'י, דם ושאר תוצרי פירוק המזון.

לתיאום פגישה 
072-2499861052-6146854
רעננה, אחוזה 198. מרכז גולן.
תוכלי גם להשאיר הודעה
ונחזור אלייך- לחצי כאן

קבעי פגישה

אחוזה 198, מרכז גולן, רעננה