השינויים ההורמונאליים הסובבים את גיל המעבר משפיעים על בלוטות אנדוקריניות נוספות ולא רק על השחלות, כפי שנהוג לחשוב. אחת מאותן הבלוטות היא בלוטת התריס, התירויאיד.בעיות בתפקוד בלוטת התריס שכיחות מאוד בתקופה לפני גיל המעבר (טרום מנופאוזה) ובגיל המעבר עצמו. כך, נשים רבות בתקופת גיל המעבר סובלות מתופעות הנובעות מתת-פעילות של בלוטת התריס, כגון: עייפות, השמנה, בלבול והפרעות שינה.
דומננטיות של אסטרוגן עלולה לפגוע בתפקוד ההורמונים המיוצרים והמופרשים על ידי בלוטת התריס- תירוקסין (T4, T3). מחקרים מראים, כי רמות לא מאוזנות של אסטרוגן עלולות לחסום את פעולת הורמון בלוטת התריס. לכן, גם אם רמות ההורמון טירוקסין תקינות לפי בדיקת הדם יכולות להופיע תופעות של תת-פעילות של בלוטת התריס.
נשים המקבלות טיפול הורמונאלי חלופי המכיל אסטרוגן, נמצאות סיכון לפתח תת פעילות של בלוטת התריס יותר מאשר נשים שאינן מקבלות טיפול הורמונאלי חלופי.
על מנת להמנע מפגיעה בבלוטת התריס, נשים רבות בוחרות בטיפולי הרפואה הסינית- דיקור וצמחי מרפא. בעזרת דיקור מקצועי ומדויק ניתן להשפיע על מערך ההורמונים בגוף ללא תופעות לוואי וסיכונים מיותרים.